duminică, 31 octombrie 2010

o seara fututa, fututa de tot

           Tragi ca prostu toata saptamana.Mizezi pe sambata totul.Selectezi, analizezi n-spe mii de cluburi baruri si alte cacaturi, desi sti clar in care vei merge.
bla bla...
Ce pula incerc sa fac aici? tre sa fiu subiectiv. Sunt fan Oldies.Ai votca la 130 cu suc,ai muzica la sentiment si atmosfera dupa gust.Ai gusturi bune, ai atmosfera buna.
Plusez cu faptul ca s-a deschis si Oldies 2,exclusiv rock. Ambele cu intrare 0.Buna treaba.Asta nu e reclama!! Exista si partea de cacat.In Oldies-ul vechi a intepenit playlistu'.over and over and over and over and over....a.a.a.a.nd..mai exista un futai: ti-ai terminat sucul ala de la promotia cu votca,pai urmatoarea sticla te rupe din buzunar pana in organele interne.
In Oldies 2,sambata,fara rezervare sugi pula.Intri, vezi, pleci.Nu ai unde sta, esti mai rau ca in gara.Dar merita sa te zbati.Pentru ambele.
Exista,sau mai bine zis,a existat,pentru mine personal si pentru inca 4 prieteni, pana in seara asta o pseudoconcurenta:30+.aici aveau,a se vedea trecutul, votca la 100 cu suc la discretie.Adica daca terminai sucul(pepsi la 2 l) mai cereai si mai primeai.Un vot cu +.Din cand in cand mai bagau si shoot-uri gratis.Pentru toti. Aleator.2+.A!!intrare moca!Animatoare.Cunoscatoare.Pentru una dintre ele garantez personal.
Defecte: azi mergem regulamentar, cu banii aferenti.Dupa cum am fost invatati.Calculu' de acasa nu se potriveste cu ala de la crasma. 10 ron intrare.de ce? pt ca mixeaza nu's ce muie de dj.jaiko sau asa ceva.ca pula!! votca a sarit de la 100 la 130.Pai ce pula facem aici?Suc,o bijboaca si salut fraiere! Va fut! Adio!
Am pierdut sambata seara la voi,voi va luati lunea-napoi.Da-ti-mi sambata-napoi!!

Votca din mine urla: inca putin!hai ca poti! sti ca si tu vrei! nu acasa!!nuuuu!! fa rost de bani!! suna prieteni..injumatates-te..ce buna ar fi o bere.Una doar..Ultima..Imi e dor!  Dor? Esti beat!Culca-te!

Vreau in Oldies!In oricare..Pula bani! I-am futut in cacatu' ala de 30+!! Tocmai azi cand s-a schimbat ora! Blestem!
Data viitoare...

sâmbătă, 30 octombrie 2010

citatul se intoarce

Cultul de-unul-singuratatii: nevoia de autonomie cu orice pret de obicei in detrimentul relatiilor pe termen lung.E adesea provocata de asteptari disproportionat de mari de la cei din jur.

Tabu personal: unica regula de viata,la limita superstitiei,care,permite unei persoane sa faca fata vietii cotidiene in absenta dictoanelor culturale sau religioase.

Veselia saraciei: constientizarea faptului ca erai un om mai bun cand aveai mai putini bani.

Amanarea revoltei: tendinta a unei persoane ca, in tinerete sa evite activitatile tinerilor si experientele artistice cu scopul de a capata experienta profesionala.Are drept rezultat jelania dupa tineretea pierduta urmata de tunsori caraghioase,garderobe scumpe si haioase.

Minimalism ostentativ: tactica in abordarea stilului de viata similara cu 'substituirea statutului'. Neposedare de bunuri materiale fluturata ca semn al superioritatii morale si intelectuale. 

joi, 28 octombrie 2010

cartea,ca omu'...

Da!!
In sfarsit am inteles de unde atata teama la unii de a pune mana pe o carte, atata reticenta la a o atinge,atata repulsie la rasfoire,crispare si fiori de groaza la trecerea pe langa standuri cu carte. :))






E un fotograf bulgar: Mladen Penev

luni, 25 octombrie 2010

toamna prea..

totul e absurd.
E cu atat mai absurd cu cat descoperi mai mult frumusetea.Cu cat pasesti mai mult prin dumnezeul-natura.
Singur.
Daca-i spui unui om 'viata' si i ceri antonimul iti va spune 'moarte'..
Dar daca-i spui nastere,ce va spune? tot moarte?
dar daca-i spui 'toamna'?

Au fost zile superbe de toamna. Au fost? am tacut prin vartejuri de frunze mi-am pus cateva raze de soare drept fular si am zambit.am tacut. am mers pe camp,inca mai exista greieri;mai canta..oare stiu ce-i asteapta? iarba inca mai sopteste povesti din vara..praf si munti.ceata.culoare.parfum. sficuiri.Explozie lenta..o mana intinsa pe care nu o cuprinde nimeni..reqviem pentru vara.o toamna frumoasa ca morfina dinaintea mortii.Adenalina cu miere.Odata adunam castane..nu mai stiu pentru ce le adunam..
Inspir.
Nimic.
Privesc inauntru.
Doar aer.Soarele a ramas afara.

Inutil...poate pentru ca in jurul meu putrezesc fericiri.fetusi morti.o toamna minunata privita dintr-un borcan cu formol.Urletul ineaca,tacerea sufoca..
De ce atata frumusete?

tot ce scriu e prost
tot ce simt e imens

joi, 21 octombrie 2010

des mintire

eu exist doar de azi.
cred ca m-am nascut gandind cuvantul 'iubire'. nu stiu ce inseamna.
nu stiu daca inseamna ceva in lumea asta in care am aparut brusc fara sa depun nici o cerere.
am fost repartizat aici ,pur si simplu..
cred ca rasariturile si apusurile sunt la fel.
cred ca fericirea si tristetea nu au nici o legatura cu dragostea.
cred ca florile ciresilor semnifica tradare.
cred ca sarutarile pe pleoape sunt condamnari .
cred ca plimbarile prin parcuri sunt infractiuni.
cred ca ura e mama schimbarilor.
cred ca ne suntem autosuficienti.
cred ca sufletul e o batjocura adusa ratiunii.
cred ca ...

Gandesc asta plimbandu-ma prin parc dupa ploaie
.Pasesc pe stele ude si pe frunze calde,jilave,lipite ca un nume de o inima, moarte din dragoste de pamant..
Ma cufund cu fiecare pas mai mult,mai mult,mai mult in cer si in noapte pana voi disparea de tot..
Eu nu am fost decat azi si voi disparea la finalul propozitiei
...
...

marți, 19 octombrie 2010

povesti

Voisem sa scriu despre suflet.
Credeam ca stiu ce inseamna.
Nu stiu nimic.
Nu mai stiu nici macar...Nu mai stiu.
Voiam sa spun despre prieteni, prietenii-frumoasele mele injectii cu adrenalina si apa vie- reusesc sa animeze marioneta asta in care un mester priceput pusese odata niste suflet dar cand inauntru ramane doar cenusa si frunze uscate corbi si ceruri cenusii e grotesc circul..nu-mi pasa..nu mai exista vointa. Nu am nevoie.

 Voi rataci  in continuare pe langa aceste ziduri prabusite.Uite, le-au napadit  buruienile..  sunt mai frumoase..abia se mai zaresc coloanele de altadata,ferestrele luminoase s-au unit pe veci cu usile pivnitelor,salile de bal s-au marit infinit cu tavanele-n cer.

Printesa a plecat de mult.

Curtenii au murit ori si-au pierdut urmele prin paduri.Mai bantuie un batran doar,bolborosind o poveste pentru sine insusi ori pentru cine sta sa-l asculte.E o poveste care incepe simplu cu 'a fost odata' si pe care o rosteste ca pe o mantra.Nu are final si de aceea cand ajunge la un anumit punct o ia de la capat fara sa faca vreo pauza incat daca nu esti atent te trezesti ca o asculti de cateva ori.
Imi place sa-l ascult.Imi place sa rad de el adaugandu-i finaluri de toate felurile.Nici atunci nu se intrerupe,doar scutura din cap 'nu! nu! si continua..De fapt,il urasc dar nu am unde sa ma duc si ..in fond nu mai conteaza pentru ca nu pot scapa

Daca Narcis,indragostit de el insusi, a sfarsit inecat in iaz in timp ce-si admira perfectiunea,eu, dispretuindu-ma,voi sfarsi prabusit inauntrul meu ,cazand continuu in fantana castelului, intr-un put fara final ,o fantana cu tencuiala dulceaga de nostalgie


vineri, 15 octombrie 2010

regret ca nu scuip la timp

Castigatoarea premiului de '7 pule varate adanc in gat' e astazi o cretina de vro 60 de ani stai-ar moartea pe umar.
Autobuzul 1.Ora 16.Full.'Pustoaica' respectiva incepe sa se lamenteze de inghesuiala.Ea la randu-i fiind una dintre inutilitatile transportate la ora aceea de autobuzul ala.I se pune pata pe un baiat la vro 30 de ani care statea pe scaun." auzi domne da tu nu mai cobori odata?ca toata ziua te dai cu autobuzu asta!" Omu "scuze.. scuze.. imi cer iertare..ochii atintiti in podea alergau stanga dreapta spre locuri nevazute nestiute..Pizda:"ca te tot vad si stai ca nesimtitu si uite ce inghesuiala e!"
Justitiarul din mine urla: taci futu-ti mortii matii de muie de cacat ce esti! Imi venea sa-i fut niste capete de bare si o flegma in bot.Babei. Ai vrea sa faci schimb de probleme cu el?? Asa sa-ti ajute D.!!!
Lasul din mine care e mare cat statuia aia a lu' isus din rio de janeiro si-a intors ochii in carte.
Baiatul era orb si cu handicap la ambele picioare

miercuri, 13 octombrie 2010

iubesc,deci exist

Imi doresc o lume...Imi inchipui o lume..Ati avut clipe in viata in care sa doriti sa alergati pe strada si sa strigati ca sunteti fericiti? in care sa doriti sa imbratisati oameni straini si sa le spuneti ca viata poate fi frumoasa? Ati avut momente in care sa incercati sa faceti niste necunoscuti fericiti? sa uite pentru o secunda macar ca viata nu e monotona si trista? ati avut dramul ala de nebunie care te face zeu si om in aceeasi masura si in aceeasi clipa?
La naiba cu 'carpe diem'! e egoista zicala! Nu trai clipa singur pentru ca o irosesti.
Opreste clipa!


marți, 12 octombrie 2010

primiti cu citatul? 1

        Acum o vreme mi-am (re)gasit un carnetel in care am insemnari,ganduri, citate de amu vro 3 ani.Din cand in cand voi mai transcrie din el cate ceva,nu de alta dar se cam dezmembreaza..
Apar pe vreo 3 pagini niste citate despre care presupun(mare prostie ca nu mi-am notat atunci--ma bazam pe infailibila mea memorie) ca sunt din cartea Generatia X a lui Douglas Coupland.
Le voi reda asa cum le-am transcris atunci:
Balaceala arheologica: vizita la restaurante amenajate in vagoane dezafectate,pe platforme industriale,in zone rurale--locuri in care timpul pare sa fi inghetat de mult--astfel incat sa te simti usurat cand te intorci in "prezent".
Rabufnire a ketchupului emotional: imbuteliere sub presiune a parerilor si a emotiilor personale in asa fel incat sa rabufneasca exploziv,toate odata,socandu-i si zapacindu-i pe angajatori si prieteni care credeau ca totul e in regula.
Cultivarea spiritului de clica: nevoia unei generatii de a vedea  generatia urmatoare ca fiind atat de plina de lipsuri incat sa i se umfle propriul orgoliu colectiv
Succesofobie:teama ca,daca cineva are succes,va plati cu neglijarea nevoilor personale si cu neamplinirea dorintelor din copilarie.
Negarea lui "acum": a te convinge ca singura perioada de timp in care merita sa traiesti e trecutul si ca singura perioada de timp interesanta e viitorul.
Minimologie: sistem filosofic prin care o persoana se resemneaza cu diminuarea asteptarilor ei fata de bogatia materiala "am renuntat sa-mi doresc bani, vreau doar sa-mi gasesc fericirea".
Substituire a statutului: utilizarea unui obiect cu distinctie intelectuala ca substitut pentru un obiect scump.
Supravietuita: tendinta de a te vizualiza bucurandu-te ca esti ultimul om ramas pe Pamant.


Mai am cateva pe zilele viitoare..

luni, 11 octombrie 2010

dati-ne paine,circ avem noi..

La intrare in mall scrie si exista si un semn(pentru analfabetii care roiesc pe aici) cum ca nu e voie sa se faca poze. Din diverse motive ce tin de administratia mall-ului, s-a interzis acest lucru.
Numai ca nesimtirea si prostia merg mana in mana si,normal se mai gaseste cate o prostalana parvenita(niciodata unu) care isi scoate ustensila sa traga-n poza.Sa aiba dovezi  acasa ca a fost la mall si nu la futut dupa cum i arata mutra.Astazi, o minus-varianta d'asta isi imortaliza  plodu la tabla de sah de langa standul de imprimat tricouri. Vin 3 paznici si ii spun ca nu are voie,deh, asta li s-a spus lor,asta o spun si ei mai departe daca e cazul, da ea nu si nu ca aici e spatiu public si are voie.Dupa care urla ca ea a facut si cumparaturi de 300 ron ,probabil remuneratia pentru vro 5 mui luate.300 de ron?!? Pfoaaa... poi de ce nu a zis asa? ii aduceam si o cafea,ii faceam vant cu un evantai, ii ziceam ca ii sta paru bine. 
Proasta nu stie ca mall-ul NU E SPATIU PUBLIC. E deschis publicului, dar e administrat de un privat, si daca ala zice ca tre sa umblam in papuci de casa, avem de ales : ori  purtam, ori nu mai intram. Bine nu mai are rost sa spun ca mai toate pozele aveau in spate sediul unei banci, care, in pula mea, nu ai voie sa il pozezi nici daca e in spatiu public!!

Dupa ce s-a terminat cearta cu pazinicii,vocabularul ei limitandu-se la cativa termeni de  mahala, progenitura  ei a deschis sticla cu ceai si l-a varsat voit! pe tabla de sah,... ca sa iese pozele mai interesante.Na!viitorul suna bine.

sâmbătă, 9 octombrie 2010

multumesc

Sunt fericit.Astazi am primit un mesaj.De la Ea.Sa se inteleaga ca bucuria mea nu provine neaparat ca e de la ea ci din ce a scris si de ce a scris:
"Am luat casting la national.La Afrim.Sunt fericita si am vrut sa impartasesc bucuria mea cu tine"

Eu vreau sa impartasesc mai departe bucuria mea si ei. Sunt fericit pentru fericirea ei.M-a inundat un soare interior de o blandete si o tandrete primavaratica.Daca as rosti cu voce tare cum ma simt mi-ar tremura vocea.Asa imi tremura doar mainile.Si sufletul.Doar ca sufletul imi vibreaza frumos si lin,ca batut de o briza calda.
Traiesc.
Mi-am dat seama ca am cerut de la viata o gramada de lucruri absurde.Am suferit ca n-am primit Am fost egoist.Credeam ca cer putin dar ceream mult.Ofeream doar ca sa primesc inapoi.Si realizez ca era nevoie de atat de putin ca sa fiu fericit: Fericirea persoanelor pe care le iubesc.
Viata are sens.Si zambet.
Multumesc!

miercuri, 6 octombrie 2010

uneori

Habar nu am ce am vrut sa spun aseara.Pare o cearta purtata cu mine insumi in care eu pierd.Si totusi, cand pierzi impotriva constiintei tale,castigi.Probabil,vorba Parazitilor, am dubla personalitate si-o dezvolt pe-a treia..Constat totusi, fara surprindere si chiar cu bucurie ca toate identitatile mele sunt indragostite.Uneori ma revolt impotriva ideii de iubire,alteori e singura ratiune pentru care continui sa exist.A trece prin viata fara sa iubesti nebuneste mi se pare la fel de absurd ca a cumpara carti ca sa nu le citesti,sa hoinaresti prin padure fiindca te dezgusta padurea,sa mergi la teatru pentru ca nu-ti place teatrul.
Uneori invidiez pe toti ceilalti pentru ca ei nu sunt eu.Alteori simt mila.Alteori dispret.Alteori inteleg totul ca intr-o iluminare subita,ca si cum o raza de lumina imi intra prin spate si imi proiecteaza intreaga viata si tot sufletul pe zidul din fata mea.Uneori ma simt ca o carpa murdara uitata si intepenita pe un calorifer.Uneori ma pierd uneori ma abandonez uneori sunt alcatuit doar din tacere si resemnare..Vreau nu vreau, sunt toate aceste stari dar cand intalnesc frumusetea nu pot sa nu raman extaziat vrajt razand plangand si sa nu tip si sa dau din maini incercand sa o arat si celor orbi din jur ..Uneori alerg singur in urma ei ca un copil sarac dupa caravana circului.. Uneori,un suflet se opreste langa mine

de profundis:)

si spun nu scrie,nu are rost,esti beat,nu are rost sa arunci cuvintele astea asa aiurea.Fraiere,tu o iubesti zilnic, sunt beat si nu mai conteaza ca iubesc

marți, 5 octombrie 2010

parfum

astazi am cules strugurii..sublim parfum.strugurii copti miros a soare.va e dor de vara? plimbati-va pe sub sau pe langa vita de vie.de fapt, lasati-va doar simturile sa zboare si veti gasi miracolul.va va gasi el pe voi. rupeti un ciorchine si priviti-l.sunt acolo toate rasariturile si apusurile de peste vara...toata dogoarea zilei si mierea inserarilor..

am privit o boaba in soare.un soare de toamna printr-un soare de vara.am stat catarat pe scara deasupra viei intr-un vant rece si am inteles necesitatea vechilor greci de a-l naste pe Dionisos
mirosul strugurilor, parfumul amintirii: tulburator patrunzator pagan invaluitor batjocoritor melancolic seducator

duminică, 3 octombrie 2010

que ora es?

Avem pe la noi spanioli,vorbitori de spaniola,rupatori de spaniola, pseudovorbitori de spaniola,telenovelisti,telenovelisti care nu recunosc ca se uita la telenovele si d'astia ca mine care stim vro 12-13 cuvinte in spaniola.Tuturor dedic frumoasele episoade de mai jos in care gratia limbii spaniole e revelatie iar sentimentele exacerbeaza prin toti pixelii




sâmbătă, 2 octombrie 2010

certitudini sigure si indubitabile...sau?

Sunt sigur de doua adevaruri in viata mea.Primul: ca EA se va intoarce in viata mea trup si suflet..Candva..Al doilea: ca EA nu se va mai intoarce niciodata in viata mea.Daca se va intoarce numai trup sau numai suflet mai bine sa ramana pe loc.Sunt tentat sa folosesc citate de pe saiturile pe care umblu.Nu o voi face.Poate functioneaza la altii.Sper sa existe distrusi d'astia ca mine carora sa le iasa figura asta;adica sa bage dulcegarii si alte aiureli d'astea ca doar doar vor muia(!) sufletul iubitei..Asta e cersetorie..eu cersesc,tu cersesti,el,ea...
Certitudine: iubesc
Indoiala:nu e mult spus o viata intreaga?
Certitudine:nu
Indoiala:m-ar putea iubi toata viata?
Indoiala:


vineri, 1 octombrie 2010

gand mut

nu am nimic de spus.doar imi e dor.probabil ea a uitat de mine..a uitat cum arat,a uitat ce-i spuneam, a uitat ca visam..mai rea decat durerea e amorteala .i se spune rupere de pula dar cine spune ca i se rupe e varza.praf.ti se rupe doar cand suferi mult.e o sinicidere sentimentala.a ratiunii. e o metoda de a incasa si suporta suferinta.eu nu ma plang.nu mi se rupe.imi pasa.sper sa fie fericita.
O pula!! Sper sa vina intr-o zi si sa spuna am gresit doar alaturi de tine pot fi fericita tu ai fost singurul care m-a inteles ,ai fost cel care m-a sustinut si ai fost alaturi de mine in momentele grele... sa spuna d'alea cu mai sti cu iti spuneam pe-atunci cum radeam cum imi spuneai cum curgeai prin mine pana-n rai ..Cacat si iubire! nu asa merge treaba...si totusi stiu ca o voi iubi toata viata.
si amaratu asta de mine e in stare sa ia in pula toata lumea care imi spune move on uit-o treci peste iti va trece nu era pentru tine vei gasi altceva lasa lasa o mai  iubesti ..iar ea va citi chestia asta si va spune o sa-i treaca..saracu de mine