miercuri, 30 martie 2011

.


exista vreo scara a dorului?
una ca richterul, ca celsiusu'...vreuna care sa le uneasca. una care combina tremuratul cu fierberea
exista vreo scara a dorintei?
imi doresc atat de mult sa te ating,de 9 suflete pe  realitate la patrat. 8 fiind maxim. asta in caz ca eu am inventat scara dorintei si a dorului..

duminică, 27 martie 2011

o ora de viata

.

Se spune ca viata nu e suma momentelr in care respiram ci suma momentelor in care ni s-a taiat respiratia.


Astazi heruvimii cei cu sabii de foc,probabil obositi sau prea fascinati dupa 20 de ore de teatru au lasat pentru o ora armele jos.Armele cu care pazeau poarta raiului.Astazi ingerii au coborat printre oameni lasandu-l pe dumnezeu sa se odihneasca asa cum i fu dorinta.Astazi ingerii au fost vizibili cu ochiul liber.
Ingerul meu..Ingerul meu e ingerul zambetului,e ingerul luminii.E ingerul departarilor si al neuitarii.e ingerul iertarii cu lucrul cu fapta si cu gandul.Ingerul meu a luat trup femeiesc.Cel mai frumos trup.Marmora si sange,urlet si izbavire in carnea ei,o dimineata insorita e trupul ei
Privirea ta surade ingere.Privirea ta e drog.Privirea ta e nectar si ambrozie.E apa vie.S-a revarsat privirea ta prin crasma devenita rai luand de-a valma mese si spectatori,vise si sticle,confeti si acorduri de pian,lumi,iubiri si m-a izbit in coltul in care stateam,luminoasa si fecunda privirea ta;si am inghitit din valul ala cat am putut insetat si lacom,ars pe dinauntru; si am inghitit si am sorbit si am inghitit toata bucuria aceea lichida toata frumusetea ta care plutea ca un duh pe deasupra apelor si m-am umplut de lumina.
Zambetul tau ingere..Zambetul tau face oamenii sa urle pa strada de fericire,sa-si ofere cadouri si sa se sarute,sa planteze flori,sa alerge desculti prin iarba umeda dimineata cu bratele deschise si sa se roteasca pana si-ar lua zborul.Zambetul tau e o lume.O cadere in basm.O realitate mai frumoasa decat un vis de copil.
Gata,am inteles.Nu ingerii coboara printre oameni,ci,uneori, ne ridica si ne poarta o vreme cu ei.
Astazi,pentru o ora, pentru o viata,pentru o eternitate am privit prin crapatura portii raiului lumina.Si,pret de o fractiune de secunda,pentru totdeauna, lumina m-a privit.

miercuri, 23 martie 2011

RESPIRA TEATRU

DA.

pentru ca imi este dor de teatru
pentru ca imi este dor de cuvinte
pentru ca imi este dor de Ea.
pentru ca viata e pustie fara visare
pentru ca teatrul e pustiu fara viata
pentru ca visul si viata sunt Teatru

marți, 15 martie 2011

.


exista un vers magic aici..
exista un vers..care da lumina melodiei..
un vers care te face sa inchizi ochii si sa zambesti..
liniste..certitudine..siguranta




exista.


.

vineri, 11 martie 2011

vestitorii primaverii

.

ce frumos! ar trebui sa scriu despre suavii ghiocei despre timidele raze de soare despre pasarelele care ciripesc galagios in copaci, despre mustele care se dezmortesc despre cum isi reia viata ciclul(!).oare viata intra in menopauza iarna?..in fine. despre asta a scris Toparceanu si a scris bine.

cei mai noi vestitori ai primaverii sunt (tobe!)trrrrrrrrrr! : scuteristii!!!

aceste specimene nu sunt nici cal nici magar.adica nici biciclisti nici motociclisti. sunt un specimen aparte.tembel. nimeni nu stie unde hiberneaza si ce face scuteristu' pe timpu' iernii.merge cu autobuzu', pe jos,cu automobilu'?sunt scuteristii protectorii planetei sau niste frustrati care nu-si pot face permis? niste biciclisti lenesi sau viitori Hell angels? fac parte dintr-o organizatie secreta de protectie a mediului
sau pregati de un geniu malefic sa ne futa noua timpanele? sper ca geniul ala sa fie super geniu pentru ca IQ-ul unui scuterist nu depaseste capacitatea cilindrica a 'motorului' sau.

cert e ca la primele raze ale soarelui cu promisiuni de durata, aceste vietati isi scot 'jumatatile' ,le greseaza, le tureaza, le testeaza, le amorseaza, le lanseaza se inmultesc si stapanesc pamantul pana la sfarsitul toamnei.

..deci, primavara vine cu bazaiala de tantar cu coaie de caine de preerie, cu miros de...flori.gjjjjjj!!!! gresit!!!! ..miros de amestec..benzina cu ulei!

marți, 8 martie 2011

.

.







multumesc
ai inteles din nou.



.
.


vointa de viata <0. mananc ma misc merg la lucru, ma imbat..exist. prietenii imi par prea des ,multi si zgomotosi,vorbele imi par de prisos,scrisul inutil, renunt de multe ori la jocurile mele sau pana si la simpla placere de asculta muzica. notez asta cu fortare la gandul alienat ca intr-o zi voi privi retrospectiv si voi rade.sunt curios.am luat o pauza de 5 zile de net.providenta m-a ajutat sa imi pice si am refuzat sa sun sa chem asistenta. e mult 5 zile fara net. ce copilarie!
era odata un baiat...poate ar trebui sa scriu povestea lui..poate ar trebui sa spun ca iubea,cat iubea,cate a iubit,cum iubea..
e totul atat de simplu,atat de complicat,atat de degeaba si atat de de-am-pulea toata ideea asta dar am scris-o eu ...
da din aripi sufletule!
da din aripi!